PROJECTE APRENENTATGE-SERVEI EN 1er ED. INFANTIL

El Projecte APRENENTATGE-SERVEI “EXPRESSIÓ PER A TOTHOM” ha sigut portat a terme per l’alumnat de 1er del Cicle Superior d’Educació Infantil de l’Institut d’Albaida, al curs 2016-2017. El projecte es va iniciar en desembre i va acabar en maig, formant part tant de segona i tercera avaluació.
En ell han confluït diferents activitats i subprojectes que a continuació detallem:

1a)  Servei al projecte ESTIMA PER L’ENTORN del Col·lectiu l’Esquella, en relació amb les activitats realitzades al CEIP Don Bosco de Cocentaina

bb)  Servei al Casal Jaume I i autores de literatura infantil valenciana

cc)   Servei de donar a conèixer obres d’autores de literatura infantil valenciana a  la biblioteca de la Pobla del Duc

dd)    Servei a la ONGD Pau i Solidaritat en el projecte “Interactuem a l’Escola” en CEIP Elias Tormo i CEIP Covalta en Albaida,  i CEIP Verge dels Desemparats  a Atzeneta d’Albaida
5
  e)  Servei de conta contes a escoles on es treballa la interculturalitat i inclusió (CEIP Vicent Gironés i Col·legi del Convent, d’Ontinyent)

6 f)   Servei de conta contes a l’escola infantil “El llombo” que porta projectes d’implicació en el desenvolupament comunitari.

Amb les activitats de servei l'alumnat ha pogut portar a la pràctica competències professionals i coneixements. Des de  l'institut pensem que el coneixement ha d'estar al servei de les comunitats, i és per això que s'hem organitzat per poder aportar aquest aspecte pedagògic que enriqueix l'experiència d'aprenentatge i el bagatge de l'alumnat.

A continuació aportem alguns dels moments viscuts en cadascun dels subprojectes.

Va ser molt emocionant per a l'alumnat poder veure la careta d'il·lusió dels xiquets en el taller de la llana i participant al conte de les ovelles en l'activitat “Estima per l'entorn”.

Va ser un gran aprenentatge poder veure la reacció i interacció de l'alumnat d'Infantil de CEIP Bonavista en la Festa de la Literatura Infantil on varem comptar fins i tot amb l'autora del llibre que varen fer amb la tècnica del Kamishibai: Almudena Frances.
Va ser una sort poder comptar amb la col·laboració de Dolors, la directora de la Biblioteca de Cocentaina, per poder aprendre d'aspectes d'animació lectora i conèixer obres d'autores valencianes, com: Dolors Pellicer, Irene Blasco i Almudena Francés.
Va ser molt emocionant donar vida al personatge de Chavela i els seus amics/es, permetent a l'alumnat veure la vida de xiquets d'altre lloc del món i simpatitzar amb ells/es. Es van encarregar des de la Fundació Pau i Solidaritat d'oferir materials i formació a professorat d'escoles per poder incloure temes tant importants com la cooperació, la justicia i la solidaritat  com a part d'un projecte intercentres.
La raboseta de l'ombria va ser el personatge que van portar les alumnes a diferents escoles amb una tècnica anomenada franel·lògraf. Va ser de gran emoció per a les alumnes d'educació infantil poder oferir a xiquets/es el treball de contacontes amb unes titelles que s'apegaven al suport-decorat.
Haviem treballat el com contar contes i emprar els pictogrames, però l'aplicació del conte en valencià de la Princesa Ratolina, i poder veure la interacció de xiquets/es de diferents edats a l'Escoleta del Llombo, va ser un veritable plaer i moment d'aprenentatge.


Comentarios

Entradas populares